Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Boudoir Fotografie

Letterlijk betekent boudoir fotografie een fotoshoot genomen in de intimiteit en veiligheid van de privé vertrekken van de vrouw, het boudoir.

Boudoir fotografie bestaat al zolang als er gefotografeerd wordt.
Het is altijd de bedoeling geweest om een vrouw op haar mooist vast te leggen. Typisch bij boudoir fotografie is dat deze altijd in gedeeltelijke staat van ontkleding plaats vind om de sensualiteit te benadrukken. Lingerie of gedeeltelijk (bedekt) naakt. Maar nooit expliciet in beeld gebracht.

De nadruk bij boudoir fotografie ligt ook op het zachte karakter. Foto’s zijn daarom altijd licht en zacht, romantisch. Anders dan bijvoorbeeld bij glamour fotografie.

De gedachte achter boudoirfotografie kan velerlei zijn. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de foto’s te bundelen tot een boekje wat aan de toekomstige echtgenoot werd gegeven de dag voor het huwelijk. Dit was dan een teaser voor wat hij mocht verwachten bij de huwelijksnacht.

Voornamelijk in Amerika is deze vorm doorontwikkeld en van daaruit ook overgewaaid naar Europa.
De tijden veranderen en er zijn niet veel vrouwen meer die een privé boudoir hebben. Vandaar dat boudoir fotografie zich ook ontwikkeld heeft tot een meer uitgebreide vorm waarbij fotoshoots vaker in een luxe hotelkamer worden gehouden of zelfs in de studio. Maar ook de privé slaapkamer kan nog steeds worden gebruikt.

Werkwijze

Boudoir fotografie wordt allang niet meer alleen gedaan voorafgaand aan het huwelijk. Elke reden om jezelf op een mooie sensuele manier te laten vastleggen is geschikt.

  • Je bent afgevallen en wil dit vastleggen,
  • Je wilt samen met je partner een bijzonder foto boven je bed hebben hangen,
  • Als cadeau voor je partner (of jezelf),
  • Je wilt het resultaat van je vele fitnessen tastbaar vastleggen,
  • Je bent nooit mooier dan op dit moment,

Maar ook combinaties met bv zwangerschapsfotografie en new born fotografie kunnen we tegenwoordig hiertoe rekenen.

Samen met  Cindy Schuls  van Beautiful Shades biedt Johan Lemmen boudoir shoots aan.

Cindy is professioneel Make up Artist en Hair stylist en verzorgt de eerste contacten met u.
Samen met haar bespreekt u uw wensen en de mogelijkheden. Zij verzorgt de visagie en eventueel uw haar. Tijdens de shoot is zij de gehele tijd aanwezig om u verder te begeleiden en te helpen.
Zelf verzorg ik de fotografie en de nabewerking van de foto’s.

Van uw shoot krijgt u alle goede foto's op een contactsheet. Deze zijn geschikt om, indien u dat wil te delen via social media.
Hieruit kiest u 15 foto's die ik zorgvuldig nabewerk en digitaal aanlever op hoge resolutie zonder logo. Deze zijn bedoeld om af te laten drukken of cadeau te geven. En op kleiner formaat met logo. Deze zijn bedoeld voor gebruik op social media (indien gewenst)

De standaard boudoir shoot inclusief visagie en begeleiding kost € 250,-- We gaan hierbij uit van een fotoshoot in de privacy van uw eigen huis
Als extra kunt u tegen meerprijs ook uw haar laten stylen. 
Bij een shoot op locatie rekenen wij per kilometer € 0,40 plus eventuele kosten van de locatie zoals hotel of af te huren studio.

Indien gewenst kunnen wij van uw foto's ook een prachtig boek laten samenstellen.
Meerprijs hiervan is op aanvraag en afhankelijk van uw wensen.
Onze ervaring is echter dat de meesten liever zelf een album of een andere vorm van presentatie willen samenstellen.


Wij hanteren strikte regels betreffende de privacy. Uw foto's worden niet door ons gebruikt voor promotie of andere activiteiten tenzij u ons daar expliciet toestemming voor geeft.

 Download de folder over boudoirfotografieDownload de folder over boudoirfotografie