Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Johan Lemmen, professioneel fotograaf.

Met fotografie ben ik in aanraking gekomen door, gedurende een aantal jaar in clubverband les te krijgen van fotograaf Enno Keurentjes. ( www.ennokeurentjes.nl )
Onze club, "M7" heeft in die tijd een paar exposities gehouden in onder andere het stadhuis van Almere. Daarbij hebben we een aantal foto's aan de collectie van het stadsarchief van Almere kunnen toevoegen.

Na deze periode ben ik verder gegaan met fotograferen en gaan studeren aan de fotovakschool in Amsterdam. Daar heb ik ontdekt dat mijn interesse voornamelijk ligt bij het werken met mensen. 
ik heb de passie en de rust om kinderen en dieren, maar natuurlijk ook volwassenen op natuurlijke  wijze op de foto te zetten.  Daarbij experimenteer ik graag met andere settingen om net niet die standaard foto te vinden.  

Een aantal malen per jaar fotografeer ik ook voor de Stichting "Opkikker". Deze stichting verzorgt voor ernstig zieke kinderen en hun familie een dag waarop ze even alles kunnen vergeten en en kunnen genieten van allerlei soorten van activiteiten. Zo'n dag die meerder malen per maand wordt georganiseerd, wordt volledige door vrijwilligers belangeloos verzorgd. De stichting kan altijd meer vrijwilligers, maar vooral donateurs gebruiken.
Voor meer informatie over de stichting: www.opkikker.nl

  Ik laat u met veel plezier i zien waar ik fotografisch  toe in staat ben

Ik geef regelmatig workshops en cursussen over fotografie. Hierbij richt ik mij op basis vaardigheden. Wat is sluitertijd en diafragma en hoe werkt dat. Wat is scherptediepte of de witbalans en hoe ga ik daarmee om. Maar ook de basis workflow voor het beheer van uw foto's. of hoe kan ik beter foto's maken met een smartphone of tablet. De cursussen of workshops kunnen variëren van een halve dag tot een complete beginnerscursus van 13 twee wekelijkse lessen, 

 

Voor meer informatie over foto-opdrachten, workshops of cursussen kunt u het best even contact opnemen.